Μενέλαος Κανάκης


Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου που παρουσιάζει παράλληλα την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής και τις μουσικές συνθέσεις απόρροια της αγάπης μου για τη Μουσική.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η αγάπη μου για τη μαγεία και το απέραντο της ανθρώπινης ψυχής μεταφράστηκε σε σπουδές στην Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ Αθήνας καθώς και στο δεύτερο πτυχίο μου στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σταθμό στη ζωή μου αποτέλεσε η συνάντηση και γνωριμία με το Δημήτρη Καραγιάννη Ψυχοθεραπευτή και Μέντορα ζωής, που καθόρισε την επαγγελματική μου κατάρτιση και πορεία ενώ παράλληλα έβαλε «πολλή μουσική» στη ζωή μου. Σήμερα έχω τη χαρά να συνεργάζομαι μαζί του στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Έχω επίσης αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες ζωής απασχολούμενος στον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου σήμερα είμαι Συντονιστής Προγραμμάτων παροχής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.

Εκεί που η αγάπη συνδυάζεται με τον έρωτα γεννιέται η μουσική που για μένα εκφράζεται παίζοντας κιθάρα και πλήκτρα.

Ο πλούτος των συναισθημάτων, της βίωσης της ανθρώπινης υπόστασης και του προσώπου σε όλες τους τις εκδοχές, όταν μετατρέπονται σε μουσική μπορούν να πουν τα πάντα ή και περισσότερα ακόμα και χωρίς λέξεις. Μουσική είναι τα πάντα γύρω μας και εντός μας… Από τον χτύπο της καρδιάς μέχρι το θρόισμα των φύλλων στο άγγιγμα του ανέμου και τον παφλασμό του κύματος κάτω από την πανσέληνο. Το άθροισμα των στιγμών μας στις οποίες εναλλάσσονται η μελωδία και ο σκοπός και συνθέτουν το ρεπερτόριο της ύπαρξής μας.