Ψυχολογία – Ψυχιατρική

ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΖΩΗ

Μενέλαος Κανάκης

Οι άνθρωποι απευθύνονται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας αναζητώντας την επίλυση δυσκολιών και προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, τις λύσεις σε διάφορα αδιέξοδα ,την επούλωση των πληγών που προκύπτουν μέσα από την πραγματικότητα της εξέλιξης της ζωής σε συνδυασμό με τα υποκειμενικά βιώματα της προσωπικής τους ιστορίας.
2010-07-30
περισσότερα
Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Μενέλαος Κανάκης

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, το να απευθυνθεί κάποιος σε ειδικό της ψυχικής υγείας ήταν θέμα ταμπού στην Ελληνική κοινωνία, και αντιμετωπιζόταν με καχυποψία ή επιφύλαξη μέσα από φράσεις όπως δεν είμαι τρελός , προβληματικός κ.λ.π.
2010-07-30
περισσότερα
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ.Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.

Μενέλαος Κανάκης

Σύμφωνα με όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα είναι πλέον τεκμηριωμένο πως η παχυσαρκία είναι αποτέλεσμα συνδυασμού πολλών παραγόντων όπως η κληρονομικότητα, το περιβάλλον και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο ψυχολογικός παράγοντας κ.α.
2010-07-30
περισσότερα
ΤΡΟΠΟΙ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΦΥΓΗΣ

Μενέλαος Κανάκης

Σε τηλεοπτική εκπομπή, ρεπορτάζ δείχνει τρόπους μέσω των οποίων επιδιώκεται από ανθρώπους γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους και βελτίωση της εικόνας τους, όπως κάποιες ελαστικές βερμούδες, τσάι αδυνατίσματος και κρέμες εξάλειψης τοπικού πάχους κ.α. Κάποια άτομα σε συνεργασία με την εκπομπή κάνουν χρήση των παραπάνω προϊόντων που υπόσχονται εμφανή αποτελέσματα μέσα σε 20… ! μέρες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσης. Προκύπτει ότι η χρήση τους δεν έχει αποφέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
2010-07-30
περισσότερα
ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ. ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ?

Μενέλαος Κανάκης

Αναβολικός: Αυτός που συντελεί στην ανύψωση, μεταφορικά στη βελτίωση.

Νοπάρισμα: Η λήψη διεγερτικών ουσιών πριν τους αγώνες για τη βελτίωση της αποδόσεως.

2010-07-30
περισσότερα
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ "ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ"

Μενέλαος Κανάκης

Η κατάθλιψη αποτελεί σήμερα την συχνότερα εμφανιζόμενη ψυχική πάθηση ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μέχρι το 2020 θα αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη ασθένεια παγκοσμίως.
2011-08-04
περισσότερα
ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ. ΕΥΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΞΥΠΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Η ΖΩΗ.

Μενέλαος Κανάκης

Οι φοβίες και η κρίση πανικού περιλαμβάνουν από τα πλέον δυσάρεστα συναισθήματα που μπορούν να βιωθούν . Γίνονται δε ακόμα πιο επώδυνα γιατί από τη στιγμή που θα εκδηλωθούν αποκτούν κάποια επαναληψιμότητα που ανατροφοδοτεί και αυξάνει τη δυσάρεστη αίσθηση που τα συνοδεύει.
2011-08-05
περισσότερα