Παιδί / Οικογένεια

ΟΔΗΓΟΣ : Αντιμετωπίζοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά.

Μενέλαος Κανάκης

Επικοινωνία και τρόποι για να τα βοηθήσουμε στη διαχείριση αυτής της εμπειρίας – 26 Οκτωβρίου 2020
2020-10-26
περισσότερα
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ

Μενέλαος Κανάκης

Το να είναι κάποιος γονιός εκτός από τις αναρίθμητες όμορφες στιγμές, συνεπάγεται και το ότι καλείται να αντεπεξέλθει σε νέα δεδομένα και απαιτήσεις που προκύπτουν μέσα από τη σχέση με το κάθε παιδί.
2010-07-30
περισσότερα
ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μενέλαος Κανάκης

ΟΓΔΟΟΣ – ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΜΗΝΑΣ
2010-07-30
περισσότερα
Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Μενέλαος Κανάκης

Η ένταξη του παιδιού στον Παιδικό Σταθμό σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια καινούρια φάση ζωής όχι μόνο για το παιδί αλλά για όλη την οικογένεια..
2010-07-30
περισσότερα
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ

Μενέλαος Κανάκης

Από τα πλέον συχνά και σημαντικά ερωτήματα που θέτουν οι γονείς είναι η αναζήτηση τρόπων για την αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ειδικά από την ηλικία περίπου των δύο ετών, τα παιδιά αρχίζουν να εκδηλώνουν συμπεριφορές, μέσα από τις οποίες οι γονείς, καλούνται στην ουσία να διαχειριστούν μικρές ή μεγαλύτερες κρίσεις στην καθημερινή ζωή μαζί τους.

2010-09-26
περισσότερα
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Μενέλαος Κανάκης

Από την ηλικία περίπου των 2 ετών τα παιδιά αρχίζουν να εκδηλώνουν κάποιες συμπεριφορές αντίδρασης και άρνησης . Το χαριτωμένο μέχρι τότε μωράκι αρχίζει να ξαφνιάζει και να δυσκολεύει τους γονείς μέσα από συχνά έντονες αντιδράσεις του στο να αποδεχτεί τα μηνύματά τους, ακόμα και όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα καθημερινής ρουτίνας που μπορεί να περιλαμβάνουν και κανόνες υγιεινής και σωματικής ακεραιότητας.
2011-08-30
περισσότερα
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Μενέλαος Κανάκης

Κάποιες φορές η εξέλιξη της συντροφικής σχέσης και του γάμου όταν κυριαρχεί και τελικά επικρατεί ο ανταγωνισμός, ο θυμός και τα αισθήματα εχθρότητας και η αδυναμία λειτουργικής επικοινωνίας, καταλήγει σ το χωρισμό και το διαζύγιο.
2011-08-30
περισσότερα
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Μενέλαος Κανάκης

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν για την έννοια της κρίσης ακριβώς το ίδιο ιδεόγραμμα που χρησιμοποιούν για την έννοια της ευκαιρίας. Τόσο από συμβολική όσο και από πραγματική άποψη αυτή η ταύτιση είναι απόλυτα αληθινή.
2012-11-10
περισσότερα
ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ MΑΘΗΤΕΣ . ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Μενέλαος Κανάκης

Τα βασικά κριτήρια με βάση τα οποία οι μαθητές κατηγοριοποιούνται σε ¨καλούς¨ και ¨κακούς¨ , σύμφωνα με το υπάρχον σχολικό σύστημα, είναι η βαθμολόγηση των σχολικών επιδόσεων. Τα κριτήρια αυτά καλύπτουν ένα μέρος της αξιολόγησης του μαθητή, το οποίο αφορά το γνωστικό κομμάτι ως προς τη δυνατότητα απομνημόνευσης.
2013-10-07
περισσότερα