Μενέλαος Κανάκης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η αγάπη μου για τη μαγεία και το απέραντο της ανθρώπινης ψυχής μεταφράστηκε σε σπουδές στην Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ Αθήνας καθώς και στο δεύτερο πτυχίο μου στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ωστόσο, όποια φάση της ζωής μου και αν θυμηθώ η μουσική είναι εκεί και συνδέει τα πάντα. Συνθέτει το πάζλ με συναισθήματα και λογική , εμπειρίες, στιγμές και περιόδους , με τρόπο που ακόμα και τα αντίθετα και τα διαφορετικά βρίσκουν το καθένα το δικό του χώρο χρώμα, έκφραση και νόημα.

Εκεί που η αγάπη συνδυάζεται με τον έρωτα γεννιέται η μουσική που για μένα εκφράζεται παίζοντας κιθάρα και πλήκτρα.

Ο πλούτος των συναισθημάτων, της βίωσης της ανθρώπινης υπόστασης και του προσώπου σε όλες τους τις εκδοχές, όταν μετατρέπονται σε μουσική μπορούν να πουν τα πάντα ή και περισσότερα ακόμα και χωρίς λέξεις. Μουσική είναι τα πάντα γύρω μας και εντός μας… Από τον χτύπο της καρδιάς μέχρι το θρόισμα των φύλλων στο άγγιγμα του ανέμου και τον παφλασμό του κύματος κάτω από την πανσέληνο. Το άθροισμα των στιγμών μας στις οποίες εναλλάσσονται η μελωδία και ο σκοπός και συνθέτουν το ρεπερτόριο της ύπαρξής μας.

Έχω συνθέσει δυο ψηφιακά μουσικά άλμπουμ που κυκλοφόρησαν από την FM RECORDS :

• το Φεβρουάριο 2018 το “Reflections of Life” | MP3 Reflections of Life και
• τον Μάιο 2016 το “Moments by Menelaos” | MP3 “Moments by Menelaos”

Το καθένα περιέχει μια συλλογή από 14 μουσικές ορχηστικές συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από μελωδία, ρομαντισμό και συναίσθημα. Μουσικές που γεννούν εικόνες, ταξιδεύουν και γαληνεύουν.

Το 2017 είχα τη τιμή και χαρά η σύνθεσή μου με τίτλο «Waves» να συμπεριληφθεί μαζί με αυτές και άλλων καταξιωμένων εντός και εκτός Ελλάδας Ελλήνων καλλιτεχνών ( Μίκης Θεοδωράκης, Μίμης Πλέσσας, Ευάγγελος Μπουντούνης, Μιχάλης Κουμπιός κα ) στο επετειακό άλμπουμ της FM Records με ορχηστρική μουσική για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας.

Συνθέσεις μου επίσης περιλαμβάνονται στα συλλογικά άλμπουμ της FM Records με ορχηστρική μουσική:

• (2018) Greek Breakfast http://fmrecords.net/greek-breakfast/
• (2017) 30 Years FM Records http://fmrecords.net/30-years-of-fm-records/
• (2016) Tours of Athens http://fmrecords.net/tours-of-athens/
• (2016) Cocktail Lounge Aegean Island http://fmrecords.net/cocktail-lounge-aegean-island/
• (2016) Aegean Lounge Experience http://fmrecords.net/aegean-lounge-experience/
Με ευαισθησία που εκτός από τη σύνθεση μουσικής εκφράζεται και μέσα από την ενασχόληση μου σαν Ψυχολόγος και την εμπειρία μου με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μουσικές μου έχουν επενδύσει Παρουσιάσεις σε Ομιλίες και Συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως :
• στην Πλατφόρμα Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού από την Ευρώπη για θέματα μεταναστών και προσφύγων ( PERCO ),
• το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση αιτούντων άσυλο ( SAVIAV ),
• τη Μεσογειακή Πλατφόρμα Μετανάστευσης Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου,
• τις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, Εκπαιδεύσεις και
• Ομιλίες και εκπαιδεύσεις σε εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι συνθεσεις μου προβάλλονται στην ιστοσελίδα της FM RECORDS, στις μουσικές πλατφόρμες : 24/7 Entertainment GmbH * 7 Digital * AGEDI * Altacom * Amazon Digital Services Inc. * Anghami * Audible Magic *AWA * BMAT * BuzzAngle * CJ DIGITAL MUSIC * Deezer *Dixero *eMusic * Facebook Audio ID * Fizy * Flipagram * Google Music * Gracenote * iHeartRadio *InternetQ SA* dba Akazoo * iTunes/Apple *KKBOX *Library Ideas * Freegal *Line * LOEN *MediaNet *Mondia Media *Napster *Neurotic Media *NMusic * Omnifone * Pandora *PCM Technologies * Phononet * Qobuz * Rdio* Red Touch Media * Reliance Jio * Saavn * Shazam * Simfy Africa * SiriusXM * Slacker * SoundCloud Fingerprinting *SoundCloud Go Subscription * SoundExchange * Spotify * Taihe Music Group * Telecom Italia S.p.A *Tencent *TIDAL * UMA * Vervelife * Xbox Music * Yandex LLC * Yonder *YouTube *YouTube Art Tracks *Zed Russia καθώς και στο Facebook.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου που παρουσιάζει παράλληλα την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής και τις μουσικές συνθέσεις απόρροια της αγάπης μου για τη Μουσική.